Valencia este un demn adversar al Madridului și Barcelonei , deoarece este al treilea oraș ca mărime din Spania și unul dintre cele mai importante din Marea Mediterană. Până acum câțiva ani, un loc vizitat doar de cei mai atenți călători, după Cupa Americii Valencia a devenit faimoasă în întreaga lume , cu influențe evidente asupra arhitecturii, organizării orașului, numărului de turiști din jur și costului hoteluri (mult dospit).
Așa cum sa întâmplat cu Jocurile Olimpice de la Barcelona, acest eveniment a dat și o nouă viață Valencia, creând un amestec de creativitate și energie care a contribuit la explozia valenciană .
Există mai multe locuri de neratat și lucruri de făcut: Catedrala (se pare că conține Sfântul Graal), Orașul Științei și Artelor (de neratat), Barrio del Carmen cu viața de noapte studențească și o farfurie bună de paella valenciană, adevărata și singura paella , pe care nu o vei găsi nicăieri în Spania. Citiți următoarea pagină pentru a afla cele 10 lucruri pe care trebuie neapărat să le faceți într-un weekend sau vacanță în Valencia. Aflați, de asemenea, cum să ajungeți la și în jurul orașului Valencia .
Catedrala din Valencia
Baroca Puerta del Los Hierros , romanica Puerta del Palau și gotică Puerta de los Apostoles sunt cele trei portaluri de acces la Catedrala din Valencia: o sinteză a întregii istorii arhitecturale a orașului.
Construită în secolul al XIII-lea, Catedrala se află într-un loc considerat „sacru” unde deja a apărut mai întâi un templu roman și mai târziu o moschee musulmană. Vizita ar trebui să înceapă de la Miguelete , turnul care domină Catedrala și care oferă o privire de ansamblu asupra întregului centru istoric. Sunt 270 de pași, dar merită!
Dar ceea ce atrage turiștii este Sfântul Graal : Potirul pe care Iisus pare să-l fi folosit la Cina cea de Taină și păstrat în interiorul Catedralei. O altă bijuterie ale Catedralei sunt frescele renascentiste ale Altarului Mare, redescoperite întâmplător acum 10 ani.
Picturile au fost comandate de Papa Alexandru V Borgia, de la italienii Paolo da San Leocadio și Francesco Pagano. Frescele reprezintă doisprezece îngeri cântând la instrumente muzicale ale vremii.
Orele de deschidere și prețurile biletelor pentru Catedrala din Valencia
Ora de deschidere
Luni până vineri : 10:30-18:00
Sâmbătă : 10:30-17:00 Duminică : 14:00-17:00.
Costul biletului : intrarea costă 8 euro de persoană și permite accesul la Catedrală, Capela Sfântului Graal și turnul Miguelete.
Cum se ajunge acolo : Plaça Reina, chiar în centrul Valencia. Pe jos sau cu metroul, cea mai apropiată stație Colón.
Orașul Artelor și Științelor din Valencia
Arhitectul Santiago Calatrava este responsabil pentru proiectarea acestui complex enorm, un exemplu semnificativ de arhitectură modernă.
Orașul Artelor și Științei conține cinci atracții spectaculoase: Oceanografic, Umbracle, Palatul Artelor, Muzeul Științei și Hemisfèric.
Într-o predominanță de alb, fiecare element care alcătuiește Orașul Științei este construit după un stil diferit, dar creând o armonie de ansamblu perfectă. Îți va fi imposibil să vizitezi întreaga structură într-o singură zi, dar natura sa spectaculoasă merită posibilitatea de a „irosi” încă câteva zile.
Orele de deschidere și prețurile biletelor pentru Orașul Științei
Orarul de deschidere : Orașul Științei din Valencia este deschis în fiecare zi, de la 10:00 la 19:00. Vara, unele atracții rămân deschise până la ora 21:00.
Costuri bilete : Puteți achiziționa bilete pentru una sau mai multe atracții, deși vă recomandăm să cumpărați un bilet complet pentru toate atracțiile care costă 38,60 euro și vă dă dreptul de a intra la toate atracțiile pentru aceeași zi. De asemenea, puteți reveni cu același bilet pentru o altă zi , dar nu puteți vizita atracțiile deja văzute în prima zi.
Adresa: Av. del Profesor López Piñero. Zona Turia
Cum ajungeți acolo: Cu autobuzul trebuie să luați numerele 19, 35, 95 și 40. Cu metroul , trebuie să intrați pe liniile nou-nouțe 3 și 5 și să coborâți la stația Alameda, cea mai apropiată de intrări. , chiar dacă mai durează aproximativ 10 minute de mers pe jos.
Muzeul de Arte Frumoase din Valencia
Deși mulți turiști îl ignoră și, prin urmare, opresc peste acest itinerariu, Valencia are a doua cea mai importantă galerie de artă din Spania: este Muzeul de Arte Frumoase, găzduit într-o clădire în stil baroc cu o curte splendidă. Nu există niciun motiv să ratezi această minune, și pentru că intrarea este gratuită!
Muzeul colecționează lucrări din anii 1400 și 1500, ale unor mari artiști locali precum Joaquín Sorolla dar și ale unor nume „mai celebre” precum Goya, Velazquez, El Greco și Murillo și a unor italieni ( Pinturicchio, Andrea del Sarto ) și de asemenea Van Dyck .
Colecția este completată de o colecție arheologică (Leul lui Bocairent), sculpturi, fragmente de arhitectură și, de asemenea, o colecție de artă contemporană.
După cum spuneam, curtea ambasadorului Vich, care își ia numele de la nobilul valencian Jerónimo Vich y Vallterra (1459-1534), merită deja o vizită la muzeu . A fost ambasadorul lui Ferdinand Catolic la Sfântul Scaun din Roma, unde a întâlnit Renașterea italiană pe care a „importat-o” în Valencia prin construirea acestei curți splendide a palatului.
Orele de deschidere și prețurile biletelor pentru Muzeul de Arte Frumoase din Valencia
În fiecare zi de la 10:00 la 20:00
Închis : luni.
Costul biletului : gratuit.
Cum se ajunge acolo: Calle San Pio 9.
Autobuz : 6, 11, 16, 26, C2, 94 și 95.
La aproximativ 10 minute de mers pe jos de Catedrală traversând Podul Trinitat.
Barrio del Carmen din Valencia
Unul dintre cartierele centrului istoric al Valencia a apărut în jurul mănăstirii Carmen Calzado .
Barrio del Carmen , de-a lungul istoriei sale de o mie de ani, a îndeplinit diferite funcții: de la refugiu la barăci la un loc de prostituție la centrul aristocrației medievale până la a fi un cartier de clasă muncitoare în 1900. Astăzi este unul dintre cele mai aglomerate locuri din oraș, atât ziua cât și noaptea. Dimineața este locul pentru cumpărături, printre magazinele alternative și atelierele marilor branduri, noaptea este locul preferat pentru tinerii care vin să se relaxeze după o zi de studiu sau de muncă, distrându-se în diferitele baruri care populează cartier și mergând „de copas”.
La Lonja de la Seda din Valencia
Lonja de la Seda (Piața Mătăsii) s-a născut ca o emblemă a epocii de aur a Valencia, a fost centrul activităților comerciale și culturale la începutul secolului al XVI-lea.
În 1996 a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO , ca fiind unul dintre cele mai frumoase și mai bine conservate exemple de arhitectură gotică târzie din Europa. O construcție care pe de o parte intimidează prin măreția structurii sale, dar pe de altă parte seduce prin eleganța ornamentelor sale. La Lonja găzduiește acum Academia Culturală din Valencia, adesea locul de expoziții, precum și una dintre opririle obligatorii în timpul unei vizite în oraș.
Orele și costul biletelor pentru Lonja de Valencia
Ora de deschidere
Program de iarnă : de marți până sâmbătă de la 9.15 la 14.00 și de la 16.30 la 20.00. Program de vară : de marți până sâmbătă de la 9.15 la 14.00 și de la 17.30 la 21.00. Duminica (tot anul) de la 9:00 la 14:00
Închis: luni.
Costul biletului : preț întreg 2 euro, preț redus 1 euro.
Cum se ajunge acolo: Carrer de la Llotja. Cea mai apropiată stație de metrou este Àngel Guimerà.
Piața centrală din Valencia
În fața magnificei clădiri Lonja se află o structură de oțel, cu vitralii și ceramică pictată manual pe fațadă: este Piața Centrală , cu cele 959 de tarabe cu produse proaspete
O împletire de culori, mirosuri și arome într-o bijuterie a arhitecturii moderniste. Piața este împărțită în două părți: pe de o parte fructele și legumele, care provin din huerta valenciană (zonă de teren agricol la sud de Valencia); pe de alta, o revoltă de carne, printre care se remarcă șuncile de Salamanca, și pește, cu tarabele care oferă adevărate „cascade” de crustacee: o plăcere nu numai pentru palat. Piața este una dintre opririle obligatorii pentru a decide ce să cumperi din Valencia ca suvenir!
Orele de deschidere și prețurile biletelor pentru Piața Centrală din Valencia
Ora de deschidere
Program de iarnă : de luni până sâmbătă de la 7.30 la 15.
Închis: duminică.
Costul biletului : gratuit
Cum se ajunge acolo: Pe jos în Plaza Ciudad de Brujas. Cea mai apropiată stație de metrou este Linia 2 Àngel Guimerà.
Grădinile Turia din Valencia
Valencia este un exemplu de oraș construit de-a lungul malurilor unui râu. Dacă, pe de o parte, râul Turia a favorizat dezvoltarea așezării urbane, pe de altă parte, a fost cauza unor revărsări și inundații continue.
După ultima inundație din 1957, autoritățile au decis să devieze cursul râului, iar acolo unde odată era albia acestuia, acum se află Grădinile Turia: o oază de verdeață și liniște în inima centrului urban . Printre pini, oleandri și palmieri îți poți petrece timpul liber aici, făcând jogging pe străzi sau profitând de unul dintre serviciile sportive pe care Grădinile le oferă. Principala atracție a parcului este o sculptură monumentală Gulliver , lungă de 70 de metri, inspirată de personajul lui Jonathan Swift. Rampele, toboganele și scările permit „liliputienilor” (adică dumneavoastră) să meargă pe corpul uriașului.
Orele de deschidere și prețurile biletelor pentru Piața Centrală din Valencia
Orar de deschidere: întotdeauna deschis.
Costul biletului : gratuit
Cum să obțineți:
Metrou: L3, L5, L7, L9.
Autobuze: 6, 11, 16, 26, 28, 79, 94, 95.
Bioparcul din Valencia
Bioparcul Valencia este mult mai mult decât o grădină zoologică tradițională. Este un proiect inovator în care spații în care animalele trăiesc în grupuri sociale, fără separare de alte specii, la fel ca în natură.Parcul este împărțit în 3 zone mari: savana africană , pădurile ecuatoriale din Africa și Madagascar și zonele umede africane . Te poți plimba în aceste zone, observând animalele în libertate dar în deplină siguranță. Lei, leoparzi, girafe, gorile, rinoceri, hipopotami, elefanți, lemuri și multe alte animale sunt oaspeții parcului căruia i se vor alătura în curând și animale din Asia și America de Sud.
Orele de deschidere și prețurile biletelor pentru Bioparc din Valencia
Program: de la ora 10 până la apus.
Costul biletului : până la 12 ani 18,00 EUR. De la 13 ani 23,80 €
Cum se ajunge acolo: Avenida Pío Baroja, 3.
Metrou: liniile 3, 5 și 9. Stația recomandată este Nou d’Octubre, la 10 minute de la intrare. .
Autobuze: 98 și 99 (oprire la intrare), 73 și 95 (stația Nou d’Octubre).
Portul, plajele și Rezervația Valencia
După decenii în care portul și activitățile industriale au creat dezastre, Valencia și-a luat înapoi marea și plajele. Zona portuară, numită acum Marina Real Juan Carlos I , a fost reamenajată.
Din clădirea „ Veles e Vents ” puteți admira o priveliște splendidă asupra mării și vă puteți bucura de soare în deplină relaxare.
De aici începe o plimbare frumoasă de-a lungul falezei care duce la plajele orașului Les Arenas și Malvarrosa cu apă limpede, premiată cu Steagul Albastru European.
Dacă iubiți natura, la mică distanță se află Rezervația Albufera , cel mai mare lac din Spania. Puteți ajunge acolo cu linia de autobuz 25, în mai puțin de o oră și pentru doar 1,50 EUR pe sens. Există, de asemenea, Autobuzul Turistic Albufera, care vă permite să explorați parcul în detaliu, inclusiv o excursie cu barca. Mergând spre sud întâlniți plajele din Costa del Sol cu stațiunile super-turistice Torremolinos și Benalmadena dar și frumoasele Malaga și Ronda și Nerjia.
Ce să mănânci în Valencia
Mulți nu o știu, dar paella este un fel de mâncare tipic valencian , deși este consumată în toată Spania.
Dar adevărata paella se mănâncă aici, în restaurante dar și mai bine în chioșcurile stradale, ca cea din afara Pieței Centrale. Paella valenciană se face cu pui sau iepure, fără fructe de mare, deși este ușor de găsit și varianta marisco cu fructe de mare și crustacee.
Bucătăria din Valencia este de obicei mediteraneană, așa că mâncărurile din pește abundă și, pe măsură ce vă deplasați spre interior, puteți gusta și carne excelente, în timp ce huerta Valenciana , la sud de oraș, oferă o abundență de fructe și legume.
Migdalele si mierea sunt abundente, baza celui mai tipic desert: nuga . O băutură tipică pe care ți-o vor oferi peste tot, mai ales vara, este horchata de chufo . Nu vă lăsați păcăliți de nume: nu este orgeat-ul pe care îl bem în Italia, ci zeama făinoasă a unui tubercul de râu.
Unde să dormi în Valencia
Pentru a alege locul în care să stați, aveți de ales. Cu ocazia Cupei Americii din 2007, orașul a fost echipat pentru a găzdui un număr mare de turiști. Trebuie doar să alegi între hoteluri, campinguri, pensiuni și apartamente , tot în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție: de la facilități extra luxoase până la pensiuni mai modeste, există ceva pentru toate prețurile.Având în vedere că turismul din Valencia a cunoscut o creștere puternică în ultimii ani, cel mai bine este să rezervi din timp pentru a obține o cazare bună la un preț excelent. Costul unui hotel de 3 stele începe de la 50 de euro pe noapte , în zona centrului istoric. Poți găsi hoteluri de lux la mai puțin de 70 de euro, mai ales în zona portului și în cartierele din afara centrului.
Discussion about this post